Tips

TIPS

Hier vind je enkele boekentips en websites die je kunnen helpen :

BOEKENTIPSPsychosomatische klachtenSeksuele problemen

- Het geheim van seks en liefde.  13 inzichten voor een beter liefdesleven.  Auteur: Maarten Ghysels.  

In de grond willen mannen en vrouwen eigenlijk hetzelfde.  Maar hoe brengen we dat in praktijk?  Dit boek biedt verrassende inzichten voor een betere relatie en een beter seksleven. 

- Lust of last?  Verhalen uit de praktijk van een seksuoloog.  Auteur: Vera Steenhart.  

Om je seksleven spannend te houden moet je meer kanten van jezelf laten zien.  Naarmate een relatie hechter wordt, valt er daarbij meer te verliezen, maar er is ook meer te winnen.  De lezer maakt in dit boek kennis met stellen die het aandurven om aan hun geliefde te laten zien wat er echt bij hen leeft.  Dat verft lef, maar het zorgt ook voor meer passie, diepgaande intimiteit en fonkelende seksualiteit.  Problemen met betrekking tot je vrouw-zijnTraumatische ervaringenVerlieservaringen verwerkenRelatieproblemen

- Als hij maar gelukkig is.  Vrouwen die teveel in hun liefde investeren.  Auteur: Robin Norwood

Dit boek gaat over vrouwen die te lang blijven hangen in een relatie die eigenlijk niet goed voor ze is.  Hoe komt dat?  Waarom trekken ze zo'n man aan?  En waarom is het zo moeilijk om uit zo'n relatie los te komen?  En vooral: wat kun je eraan doen om weer gelukkig te worden, met of zonder deze partner?  

- Liefdesbang.  Overwin verlatingsangst en bindingsangst.  Auteur: Hannah Cuppen

Dit boek gaat over hoe mensen met verlatingsangst en mensen met bindingsangst mekaar aantrekken, en op mekaar reageren op een dusdanige manier dat ze mekaar steeds meer pijn doen.  Waar komen deze angsten vandaan?  En wat kun je eraan doen om ze te overwinnen?  

- Blijf bij mij.  Hoe we in relaties strijden voor macht en intimiteit.  Auteur: Rika Ponnet.  

Waarom is wat je oorspronkelijk aantrok in je partner, na verloop van tijd een bron van frustratie?  Waarom kiezen veel mensen altijd de 'foute' partner?  Waarom lijken sommige koppels telkens opnieuw dezelfde discussies te voeren?  Lees dit boek en je zal de liefde begrijpen. 

- Ik zie u graag.  Hoe blijf je gelukkig in je relatie.  Auteur: Lieven Migerode.  

Een langdurige relatie is voor iedereen weggelegd. Als je de liefde maar genoeg voedt, onderhoudt en wakker houdt.  Prachtig boek dat vanuit een mannelijk(er) perspectief geschreven is en daardoor heel waardevol voor zowel mannen als vrouwen.  

Ik werk zowel met individuen, koppels en groepen.  Klik op uw keuze. 

Psychotherapie

Relatietherapie

Seksualiteit

Vrouwengroepen

Emotiegericht Lichaamswerk

Weekends