Wie ben ik

WIE BEN IK

Hier lees je meer over mijn levenspad, mijn opleidingen en de beroepsverenigingen waarvan ik lid ben.

MIJN LEVENSPADMijn naam is Katlijn Dheedene (°1978).  Ik heb een gezin met twee kinderen. 


 

Mensen hebben me mijn hele leven al geboeid.  Altijd stond ik graag dicht bij hun leven.  Verbondenheid was mijn energiebron.  Daardoor koos ik steeds voor jobs waarbij ik mensen mocht ont-moeten. 


De veel te vroege dood van mijn schoonbroer veroorzaakte een schok in mijn leven.  De vraag die toen in mij opkwam was : ‘Zou ik tevreden terugblikken op mijn leven, als ik nu zou sterven?’  Het antwoord kwam zonder lang nadenken: NEEN.  Wat een confrontatie met mezelf.  Ik was er niet goed van. 


En toch ben ik nu heel dankbaar voor mijn eerlijk antwoord van toen.  Want dat moment was de aanzet voor een rijker, voller leven ! 


Ik ging psychotherapie studeren.  Bij talrijke cursussen en workshops ontmoette ik nieuwe vrienden die samen met mij ‘op stap’ wilden gaan.  Ik noem ze mijn tochtgenoten, klankborden, zielsverwanten…  Mensen bij wie ik me aanvaard voelde zoals ik ben, bij wie ik ten volle mezelf mocht, kon en durfde zijn.  In hun ogen was ik de moeite waard en dat deed me groeien.  Ze gaven me de kleine zetjes die ik nodig had om te durven bouwen aan een ander leven. Een leven dat beter past bij wie ik ten diepste ben.


Ik maak regelmatig tijd om in de natuur te gaan wandelen.  Zo ben ik onderweg met mezelf.  Een heerlijk gevoel is het, om met beide voeten vast op moeder-aarde te staan.  En zo energie te voelen stromen. 


Naast mijn werk als therapeut baat ik al meer dan 10 jaar een eigen B&B/vakantiewoning uit.  Soms ont-moet ik prachtige mensen en worden fantastische ervaringen uitgewisseld.  Zo ontstaat dan liefdevol en met heel veel respect en ruimdenkendheid een warme band. 


Met mijn oren en mijn blik iets kunnen betekenen voor anderen, doet in mij zoveel energie opborrelen.  Mijn enthousiasme voor dit vak is een levensbron die nooit uitdroogt.  Want wat ik geef, krijg ik honderdvoudig terug.  Zalig is dit!

.

OPLEIDINGEN- licentiaatsdiploma (huidige master)


- verschillende vakken uit de Bachelor Psychologie aan VIVES hogeschool (voorheen Katho) - grootste onderscheiding


- 4-jarige opleiding I.V. psychotherapie aan de Educatieve Academie te Berchem-Antwerpen - Meer info : www.educatieve-academie.be


- Suicidepreventie - Centrum ter Preventie van Zelfdoding


- Diverse workshops met betrekking tot Emotioneel Lichaamswerk


- Jaaropleiding Therapeutisch taboedoorbrekend werken met het thema seksualiteit - Maarten Ghysels en Helena Vanden Bergh


- Diverse workshops Geweldloze Communicatie


- 2-daagse training Emotionally Focused Therapy bij Christien de Jong


- Tantra voor koppels, training bij Rob Engels en Linda Robben


- Emotionally Focused Therapy externship bij Lieven Migerode en Karin Wagenaer van EFT Belgium.  Meer info


- EFT verdieping bij Lieven Migerode en Jef Slootmaekers


- Brainspotting fase I en II bij Marie-José Boon en Bénédicte Leys

http://www.brainspotting.be- Basisopleiding Alcohol en Drugs hulpverlening aan het VAD te Brussel- Motiverende Gespreksvoering aan het VAD te Brussel- Groeijaar Emotioneel Lichaamswerk bij NEL te Eke


Om mijn eigen houding en gedrag blijvend kritisch te doorgronden, volg ik supervisie bij een erkend supervisor. Ik ben ook aangesloten bij het VVTIV: Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving en bij ABP-BVP.  Ik ben houder van het Europees Certificaat voor Psychotherapie.  Ik onderschrijf de deontologische code van VVTIV die u hier kan nalezen.