Groepen

GROEPEN

Ik bied verschillende groepsactiviteiten aan.  Neem gerust een kijkje.

Vrouwengroepen

Momenteel zijn er geen sessies gepland,

maar laat gerust weten of je interesse hebt. 

Ook vragen en tips zijn welkom !Interacties met andere vrouwen zijn onmisbaar in ons leven.  Als vrouwen begrijpen wij van nature de dingen van andere vrouwen, want we delen allemaal de ervaring van menstruatie, zwangerschap, schoonheidskwesties en mythen over mannen.

Volgens een studie uitgevoerd aan de universiteit van Californië hebben onderzoekers ontdekt dat het hormoon oxytocine (ook wel het liefdeshormoon genoemd) een belangrijke rol speelt bij het versterken van vertrouwen en het verminderen van stress, en dat dit hormoon vrijkomt wanneer vrouwen tijd met elkaar doorbrengen. 

Het cultiveren van zusterschap, de ondersteunende band tussen vrouwen, maakt dus deel uit van het recept van een  vrouw voor meer gezondheid en minder stress.

Emotiegericht Lichaamswerk

woe 5, woe 12, woe 19 en woe 26 oktober 2016 @ 19:00  - 20:30

60 € voor de hele reeks van 4 avonden

vooraf inschrijven vereistEmotiegericht  lichaamswerk maakt je bewust van wat je fysiek ervaart in je lichaam, en de ermee corresponderende emoties en gedachten.

Op de toppen van je tenen lopen, een krop in je keel krijgen, grond onder je voeten voelen, je gal spuwen, op je tanden bijten, …  We kennen allemaal deze  uitspraken.  Ons lichaam weerspiegelt wie we zijn en hoe we (over)leven.  Het lijkt alsof we door opvoeding en onderwijs onze oorspronkelijke levensenergie zijn kwijtgeraakt.  In werkelijkheid is die nog steeds aanwezig, maar is ze ondergesneeuwd. 


Emoties die je jarenlang blokkeert, sla je op in je spieren en organen. Ieder van ons heeft zijn eigen spierpantser ontwikkeld. Lichaamswerk leert je om dit te accepteren en de positieve functie ervan te zien: het diende om je te beschermen en om te overleven. Vanuit deze acceptatie kan de bevroren emotionele energie smelten. Hierbij komen allerlei gevoelens vrij, ook emoties die we doorgaans pogen te onderdrukken zoals woede, angst, frustratie, enz. Door die te doorleven word je vrijer en vitaler.


Lichaamswerk is de sleutel tot je levensenergie. Gerichte oefeningen brengen je in contact met je voelen. Deze oefeningen kunnen rustig en meditatief zijn, maar ook dynamisch, ontladend en expressief.  Ademen, bewegen en stemgebruik zijn hierbij sleutelwoorden. 


Ervaring is niet vereist.

BELANGRIJKE TIP

Breng een dekentje en / of yogamatje mee..

Weekends

Momenteel zijn er geen weekends gepland.Een weekendje vakantie met zijn tweetjes...

Om te ontspannen,

maar ook om je relatie onder de loep nemen? 


Binnenkort behoort dit tot de mogelijkheden. 

(In samenwerking met Au Paradis Guesthouse - Waregem.)